Orkesten en optredens

Het Harmonieorkest en het Opstaporkest spelen muziek van pop tot klassiek, van musical tot swing. Ze geven een voorjaarsconcert en een kerstconcert, een nieuwjaarsconcert en een buitenconcert bij Beukenhorst. Verder spelen ze op Koningsdag, bij de dodenherdenking, de avondvierdaagse en de intocht van Sinterklaas. Daarnaast kunt u de verschillende orkesten tegenkomen bij buitenconcerten op de Traaij of onverwacht bij een speciale gelegenheid.

Kijk voor het programma in de agenda.

Elk jaar zijn er muziekavonden in ons eigen gebouw aan de Woerd met een optreden van een van de orkesten en van leden van Aurora. Die treden dan op als solist of met anderen om hun vorderingen te laten zien of gewoon muziek te laten horen die zij mooi vinden. Zo raken ze ook vertrouwd met optreden voor publiek.

DAD

De dweilband DAD is een swingend gezelschap. DAD treedt op bij sportevenementen, met carnaval, op gala’s, bedrijfsfeesten, verjaardagen en bruiloften. Daarnaast speelt DAD serieuze muziek, soms zelfs op een begrafenis, en treedt op op festivals en concoursen zoals het jaarlijkse Blaaskapellenfestival in Austerlitz. Ook heeft DAD het telefoonnummer van Sinterklaas, dus een Pietenband is zo geregeld.

Drumband

De drumband van Aurora speelt zijn eigen repertoire en treedt op tijdens concerten van het Harmonieorkest of het Opstaporkest, op de voorspeelavonden en tijdens eigen optredens.