Dirigent

Hans Boom dirigeert sinds september 2006 het Opstaporkest en het Harmonieorkest van Harmonie Aurora. Onder zijn enthousiaste leiding zijn de orkesten op alle vlakken flink gegroeid. Het muzikale niveau is toegenomen en daarnaast blijft het ledenaantal groeien.

Boom (1960) leidde harmonieorkesten op verschillende niveaus, van jeugdorkesten tot harmonieën in de 1e divisie. Ook dirigeerde hij het Nederlands Politie Orkest.

Hij werkte samen met nationale en internationale solisten uit verschillende muziekdisciplines en heeft de leiding gehad bij een aantal aansprekende muzikale projecten.

Ook bij Aurora krijgen leden van het orkest de kans zich te laten zien als solist, bijvoorbeeld bij het afsluitende examen van hun muziekopleiding. Aurora heeft inmiddels onder leiding van Boom opgetreden in het buitenland.

Met Hans Boom heeft Aurora al een aantal uitwisselingsconcerten gegeven met bevriende muziekverenigingen en verenigingen die in andere kunstvormen actief zijn, zoals een toneelvereniging en een koor uit Driebergen.

Onder zijn leiding raken de orkesten van Aurora vertrouwd met verschillende muziekstijlen, van klassiek tot rock en van marsmuziek tot musical.

Hans Boom was als hoornist verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine en hij treedt nog steeds op met verschillende ensembles. Verder is hij werkzaam als dirigent van de Koninklijke Brassband Utrecht en repetitor van het AJO (een jeugdsymfonieorkest in Amersfoort).

Naast zijn activiteiten in de muziek is hij werkzaam bij de KNSB (schaatsbond), onder meer als trainer/coach.